Acces Denied!
Sorry allemaal, er waren wat problemen met de toegang naar deze weblog. Dus deze update heeft wat langer op zich laten wachten dan gepland.
Ik was geeindigd in Albury, het was daar zo leuk! Melinda heeft me zeker bezig gehouden. We zijn gaan bowlen, een paar keer wat gaan drinken, kanoeen en nog veel meer. Het was dus erg gezellig.
Afgelopen zondag hebben Henk en Sue mij op de bus gezet naar Canberra. Waar ik na 4 uur (weinig) slaap aan zou komen. Omdat je officieel op 4 uur nog niet in kon checken had ik gerekend dat ik op een bank ergens moest slapen in het hostel, maar gelukkig kon de medewerker van het hostel een kamer regelen waar ik meteen in kon.
Canberra is op zichzelf eigenlijk helemaal geen interesante stad, gelukkig had ik daar al rekening mee genomen en ben ik er dus maar 2 nachten gebleven. Ik heb verder nog wat rondgelopen in de stad, wat museums bekeken (omdat het de hoofdstad is zijn er veel nationale museums) en op 1 februari ben ik naar Brisbane gevlogen.
De weg naar het vliegtuig was op zich nog best wel spannend aangezien de shuttlebus die dag te vroeg was. En aangezien ik een reputatie heb om precies op tijd (/net te laat) te komen voor bussen en ander openbaar vervoer zag ik de bus voor mijn neus wegrijden. Heerlijk. Om uiteindelijk niet mijn vlucht te missen heb ik een taxi moeten nemen. Gelukkig ligt het vliegveld van Canberra zo ongeveer naast het centrum en duurde de taxirit maar 10 minuten en redde ik het uiteindelijk nog met gemak. (ze waren nog niet eens aan het boarden toen ik aan kwam rennen).
Brisbane is een leuke stad, ze noemen het de nieuwe wereldstad van Australie en dat kan je merken. Het klinkt misschien heel raar maar het eerste wat me opviel toen ik met de trein naar het centraal station ging was dat er een Starbucks zat. Nu denk je misschien: Die zitten toch overal? Maar in Australie zijn ze niet zo dol op Starbucks. Vandaar dat ik ze tot nu toe alleen nog maar in Sydney heb gezien. Maar dus ook in Brisbane.
Gister heb ik vooral rondgelopen in de stad en ben ik naar wat toeristische plekken geweest: Anzac Sq. etc. Ik blijf nog 3 nachten vanaf vandaag dus heb nog genoeg tijd om alle andere dingen hier te zien!
Ik zal proberen om weer snel een update te plaatsen, maar ik zal stoppen met een datum zeggen. Ik hou er toch nooit aan!
xxx Iris
Je hebt wat te vieren. Vier verhalen, letterlijk en figuurlijk. Uitleggen? Vier=geniet ervan!
En jij hebt het maar lekker warm. Hier wordt het vannacht -20 graden. Echt! Er wordt bijna nergens anders over gepraat dan over een eventuele elfstedentocht!
Ik moet nog veel doen vanavond.
Een llieve groet van opa en oma.