CrocodileIris.reismee.nl

G'day Mate

Hi Mensen!

Sorry voor de meest standaard blogtitel ooit. Maar ik heb even niet genoeg energie om een andere te bedenken. Sorry voor de late update ik heb veel gedaan de laatste dagen.

Mijn tweede dag in Sydney begon met de oriëntatie van de organisatie waarmee ik hier ben. Heel veel informatie gekregen over het hostel, werk zoeken, reizen, surf camps en heel veel meer. Erg interessant, maar lastig om3,5 uur uitlegte volgen met een jetlag. Daarna ben ik weer terug gegaan naar het hostel om me klaar te maken voor de stad.

Omdat ik niet alleen de stad in wou gaan heb ik een Noors meisje aangesproken dat alleen zat in de eetruimte. Ze was meteen erg enthousiast en we zijn die middag samen naar de Botanical Gardens gelopen, erg mooi. En apart. Ik heb wat foto's gemaakt en die zal ik er morgen opzetten of anders uiterlijk de dag daarna. Ze hadden allemaal stukjes gras liggen, allemaal verschillende soorten met bordjes erbij met de naam. Erg vreemd.

Ook hebben ze hier in de parken een raar soort vogel rondlopen, daarvan staat er ook een foto in. Maar dat is een soort van de plaatselijke mus. Ze lopen hier in alle parken gewoon los rond terwijl ze eruit zien alsof ze in een dierentuin behoren.

Daarna zijn we doorgelopen naar de Sydney Opera House en de Harbour Bridge. Nadat we daar een tijdje hebben rondgelopen zijn we weer terug naar het hostel gelopen via Circular Quay. De plek waar alle ferry's aankomen. Ook lag er een groot schip in de haven van de Holland America lijn, er stond heel groot Amsterdam op. Beetje vreemd aan de andere kant van de wereld.

Die avond heb ik mijn eten gekookt in het hostel, gister heb ik uiteindelijk een supermarkt gevonden en vanaf die dag heb ik al mijn eigen eten gekookt. Echt backpackers eten: pasta.

Na het eten zijn Guri (het Noorse meisje) en ik nog wat gaan drinken in de bar naast ons hotel. Maar het waren vooral dronken Britten daar dus we zijn uiteindelijk na 1 drankje weer terug gegaan naar het hostel en daar nog wat gepraat etc.

De volgende dag(vandaag dus) ben ik 's morgens met mijn kamergenootje (Lorna, uit Engeland) naar de Art Gallery geweest. Ze hadden daar echt super coole kunst. Veel moderne contemporary art en Aboriginal art. En jaDED je leest het goed: Iris ging vrijwillig, uit zichzelf naar een museum. En vond het uiteindelijk ook dus nog heel leuk. Ik zal morgen wat filmpjes op mijn blog zetten want er waren veel kunstwerken op film.

Die middag ben ik met het Noorse meisje naar het Sydney Aquarium geweest, hier was ik ook al met Pap en Xan geweest in 2005 (?). Maar ze hadden weer wat nieuwe dingen en we kregen een kaartje voor de 1/2 van de prijs omdat we pas na 6en waren gegaan. Enorme haaien, krabben, inktvissen en zeekoeien hadden ze daar, heel echt indrukwekkend maar ook heel eng om daar onderdoor te lopen met alleen glas boven je.

's Avonds ben ik naar de Cinema room gegaan in ons hostel samen met Lorna (GB), daar draaien ze elke avond een andere film. Ik was gister ook al gegaan (tussen het eten en het drinken). 2 super leuke films. En gratis popcorn, dus dat is ook een voordeel.

Daarna was het tijd om te gaan kiezen waar ik heen wou gaan. Morgen is mijn laatste dag in dit hostel en dan moet ik naar een ander hostel of naar een andere stad. Guri (Noorwegen) zou gaan vliegen naar Cairns en daarna naar beneden weer terug naar Brisbane en Lorna ging morgen naar de Blue Mondains. En ik was van plan dat allebei te doen maar heb uiteindelijk besloten om met Lorna mee te gaan. Ik heb net mijn hostel daar geboekt en we nemen morgen ochtend de trein.

Dus heb net mijn tas ingepakt, ik snap niet hoe Bram en ik alles daar in hebben gekregen want het ging nu best moeilijk en ik heb een kleine extra tas van de organisatie waarmee ik hier bendus dat wordt niet shoppen hier!

Ik ga nu slapen, morgen voor 10 uur uitchecken dus vroeg op.

Hoe gaat het in Nederland? Hoorde dat het weer niet zo lekker is, koud enz. Hier was het gister en eergister heel lekker, vanmiddag regende het een klein beetje.

Astrid

Klinkt allemaal goed Iris. Lekker actief. Ga je daar werk zoeken of eerst je geld opmaken? Zeker geen franstaligen daar he? Ik ga even opzoeken waar dat Blue mondains ligt.
liefs Mama

Iris

Eigenlijk was de 2e persoon die ik gesproken heb in het shuttlebusje Franstalig. Uit Lille om precies te zijn, het plaatje waar ik weleens met het Arentheem heenging. Maar hij zat in een ander hostel. Voor de rest vooral Aziaten, Scandinaviers en Britten hier.
De Blue Mountains zjin vanaf hier maar 2.5 uur met de trein.

xxx

Irene

Hey Iris,

Klinkt gaaf allemaal, je onderneemt een hoop! Kijk uit naar je volgende verslag :)

x