CrocodileIris.reismee.nl

I'm Back!

Hi iedereen!

Sorry dat ik alweer een paar dagen niks van me heb laten horen, maar hier is het verhaal!

Op 1 januari ben ik met Xandra weer naar Schiphol gegaan om naar Londen te gaan waar ik mijn vriendin zou ontmoeten (had had een vlucht eerder naar Londen). Aan de ene kant was ik heel zenuwachtig (de vorige keer liep toch niet heel goed af) en aan de andere kant realiseerde ik het me ook nog niet helemaal.

De vlucht liep helemaal goed, we hebben zelfs kunnen regelen dat we naast elkaar zaten (we hadden niet samen ingechecked dus zaten origineel niet naast elkaar). En we zaten zelfs naast een superschattige baby. Heeft bijna geen kik gegeven. Zo kan het dus ook, heerlijk =).

Eenmaal aangekomen in Sydney wouden we eigenlijk meteen een trein of bus regelen naar Melbourne maar alle goedkope opties waren vol en we konden alleen nog een slaaptrein krijgen voor 250 euro. Dat hebben we dus even niet gedaan. Uiteindelijk dus een bus geboekt voor de avond erna. Dus plannen waren meteen al weer gewijzigd want we hadden opeens dus nu een dag extra in Sydney. En een enorme jetlag.

We hebben meteen een hostel geregeld. Ik had toen ik de vorige keer hier was een pakket geboekt van 10 nachten bij Youth Hostels Australia. En dat zijn ook gewoon de beste hostels hier dus daar zijn we maar meteen heengegaan. Ze hebben een zwembad! =). Nadat we een kamer hadden geboekt, omgekleed en onze spullen in een kluisje hadden gezet zijn we de stad in gaan lopen naar Circular Quay waar alle Ferry's vertrekken. We hebben uiteindelijk een Ferry genomen naar Taronga Zoo, de dierentuin van Sydney.

En nu ga ik proberen over te brengen hoe het daar was maar ik denk niet dat ik dat 100% kan uitdrukken. Het was minstens (we hebben geen thermometer gezien) 33 graden, we hadden een enorme jetlag en je liep daar midden in de zon. Dus dat zag er ongeveer zo uit: 50 meter lopen, bankje, zittend naar de dieren kijken, energie opbouwen en weer verder. Zo zie je wel alles. Ik vind de dierentuin meestal overal op de wereld wel hetzelfde maar in Australië heb je toch weer heel veel dieren ze op andere plekken niet hebben. Altijd weer leuk.

De dag erna wouden naar het museum voor contemporary art maar die bleek, toen we aangekomen waren, gesloten te zijn vanwege een verbouwing. Maar het lag in een leuke buurt dus we zijn gewoon wat gaan rondlopen en windowshoppen. Die avond gingen we met de nachtbus naar Melbourne. 12 uur in een bus zitten is nog een hele uitdaging. De buschaffeur maakte het al wat minder erg want hij was hilarisch. Hij had ook nog een hele recente film namelijk Ghost, ja die ene met Patrick Swayze en Demi Moore. Vreselijk haha.

De jetlag werd er natuurlijk niet minder op na 12 uur slecht geslapen te hebben (een busstoel ligt gewoon niet zo ideaal). Dus we kwamen vrij moe aan. Toen stuurde de Lonely Planet ons nog naar de andere kant van Melbourne (we haddden ons hostel al vantevoren geboekt en volgens de Lonely planet lag het in North Melbourne, maar bleek uiteindelijk in South Melbourne te liggen). Dus wij met onze bagage kilometers lopen. Heerlijk als het 6 uur 's ochtends is (gelukkig was het niet koud, was al 15 graden minstens).

De afgelopen dag hebben in Melbourne doorgebracht. Federation Square, Flinder street. We hebben nu maar 1 dag in Melbourne gehad maar na ons huurautoavontuur hebben we nog wat tijd hier.

Vandaag vroeg wakker gebeld (Dankjewel pap) dus iets eerder dan gepland aan het ontbijt. Zometeen gaan we onze huurauto ophalen, inkopen doen. En dan gaan we richting Alice Springs rijden. We gaan rijden via (voor de geintereseerden) Burra en Cooper Pedy en tijdens de terugweg waarschijnlijk via Adelaide. We hebben net op het nieuws de temperaturen gezien en wemaken nu al zorgen. Melbourne is het vandaag 24 graden, Adelaide waar we vandaag ongeveerheenrijden ishet 33 graden en Alice Springs (waar we dus uiteindelijk heengaan) ik het 44 graden! Oh mijn God,.

Maar oké,het kan zijn dat je de komende 2 weken vrij weinig van me hoort. Ik weet niet precies hoe bereikbaar ik daar precies ben daar in de huurauto.

Hoe is het daar? Laat je het me weten?

xxx Iris

nel. de rest weet je wel.

Ha, blij crocodile.Iris weer te zien verschijnen op het scherm.
Het nieuwe jaar heeft hier al letterlijk een stormachtige wending genomen. Overal wateroverlast!
Maar jij, 12 uur in een bus hoe houd je het uit!
Weet je welk woord taalpuristen uitgevonden hebben voor jetlag? Vliegkater!
Heb een fijne reis. Dat wenst opa Marcell je zeker ook.
Kus Oma

mama

Gelukkig weer een berichtje . Als zelfs je vader ongerust wordt..... Ook in Arnhem volop storm, regen en hagel. Ik ben aan het klussen. drie keer naar het grofvuil gereden en nu alweer een witte kamer erbij.
Jouw leven is op het moment veel spannender. Vergeet niet om water te tanken. Kus mama

Marcell van der Heijden, oftwel Opa

Dag Iris,
Geniet maar van je reis. Hopelijk zonder al te veel zorgen zeker zonder ongewenste benaderingen deze keer. Doe de groeten aan de familie. Maandag 9 januari wordt tante Joop 90. Misschien kun je haar een mailtje sturen. Dat vindt ze vast geweldig: [email protected]. Een stevige groet!
Marcell

Marcell van der Heijden, oftwel Opa

Iris,
Het lijkt wel of ík 90 word. Joop wordt TWEE-en-negentig!
Opa